Ενεργειακά Τζάκια

Η αισθητική παρέμβαση αλλά πάνω από όλα η αίσθηση της θαλπωρής και της συντροφιάς ενός τζακιού στο σπίτι είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε.

Στις σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης, τα παραδοσιακά «ανοικτά» τζάκια (απόδοση έως 25%) έχουν αντικατασταθεί με πιο σύνθετες μηχανολογικές κατασκευές κλειστού θαλάμου καύσης με υψηλή απόδοση (>70%), γνωστά ως «ενεργειακά».

Η υψηλή αυτή απόδοση γίνεται εκμεταλλεύσιμη για τη θέρμανση ακόμη και του συνόλου των θερμικών ζωνών μιας κατοικίας μέσω κατ’ αρχήν της κατασκευής ενός περικλείοντος τη συσκευή του τζακιού θερμοθαλάμου, που αποδίδει στο χώρο και τη θερμότητα που εκλύετται από το τζάκι μέσω αγωγής (η προφανής θερμότητα που εκλύεται ούτως ή άλλως είναι αυτή μέσω ακτινοβολίας από το κρύσταλλο της πόρτας της συσκευής).

Στη συνέχεια, αναλόγως του θερμαντικού μέσου του τζακιού (αέρας ή νερό), η παραγόμενη θερμότητα διανέμεται στην υπόλοιπη κατοικία είτε με φυσική (αέρας) είτε με βεβιασμένη κυκλοφορία (αέρας –βεντιλατέρ/αεραγωγοί, νερό –κυκλοφορητής/θερμαντικά σώματα).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν κατά την επιλογή των αναλόγων συσκευών οι ενδιαφερόμενοι για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς επιλέξιμες είναι μόνο οι συσκευές που διέπονται από το πρότυπο ΕΛΟΤ EN 13229 και όχι οι σόμπες (αερόθερμες ή υδραυλικές) –παρ’ ότι είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα- οι οποίες διέπονται από το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 13240.

Η EnerSaving διαθέτει τις δικές της αποκλειστικές αερόθερμες και υδραυλικές συσκευές υψηλής απόδοσης (75-80%) με δίκτυο εξειδικευμένων εγκαταστατών, ανταλλακτικά και service.

Ειδικά για την τοποθέτηση υδραυλικού τζακιού («καλοριφέρ») η EnerSaving είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες στην Ευρώπη, που διαθέτουν τεχνογνωσία εφαρμογής «βιομηχανικής» μόνωσης της εγκατάστασης, ώστε η παραγόμενη θερμότητα να καταλήγει σε ουσιαστικό ποσοστό στα θερμαντικά σώματα, εξαλείφοντας το φαινόμενο «καυτό σαλόνι/χλιαρά υπνοδωμάτια».

Ακολουθήστε μας στα Social

Ξεκινήστε τώρα!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας τις απορίες σας

Έχετε ερωτήσεις;

Ώρες Εξυπηρέτησης

Δευτέρα – Παρασκευή, 

09.00 – 21.00

Είσαι Επαγγελματίας;