Ατομικοί Λέβητες Αερίου Συμπύκνωσης (Εμπορικός Τομέας)

Συστήματα Λέβητα/Καυστήρα Αερίου

Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται ατομικά ή κοινόχρηστα συστήματα που τροφοδοτούνται είτε από το δίκτυο Φυσικού Αερίου είτε από δεξαμενή ή συστοιχία φιαλών υγραερίου (όπου είτε δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο του ΦΑ είτε δεν υπάρχει επιθυμία σύνδεσης με αυτό).

Προσαρμοσμένα στην Ευρωπαϊκή Οδηγία ErP, τα σύγχρονα συστήματα αερίου εκμεταλλεύονται τα συμπυκνώματα της πρωτογενούς καύσης επιτυγχάνοντας πολύ υψηλούς βαθμούς απόδοσης, ιδιαίτερα σε λειτουργία χαμηλής θερμοκρασίας προσαγωγής θερμαντικού μέσου. Συμπεριλαμβανομένου του ενσωματωμένου συστήματος αντιστάθμισης θερμοκρασίας, το κόστος θέρμανσης μειώνεται δραστικά, ενώ το αντίστοιχο κόστος για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης περιορίζεται στη στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου για την παραγωγή του ΖΝΧ κατά τη ζήτηση και μόνο (ταχυθερμαντήρας).

Η EnerSaving διαθέτει τη δική της αποκλειστική γκάμα σχετικών προϊόντων με δίκτυο εξειδικευμένων εγκαταστατών, ανταλλακτικά και service.

Τα ολοκληρωμένα συστήματα πλήρους συμπύκνωσης EnerGas, A’ ενεργειακής κλάσης, απαιτούν ελάχιστο χώρο και μικρή δαπάνη τοποθέτησης, εξ’ αιτίας των ενσωματωμένων εξαρτημάτων λεβητοστασίου. Λειτουργούν τόσο με φυσικό αέριο όσο και με υγραέριο με μοντέλα ονομαστικής ισχύος από 18 έως 41 kW.

Για την αντικατάσταση παλαιού συστήματος με μονοβάθμιο καυστήρα και λέβητα χωρίς δυνατότητα καύσης συμπυκνωμάτων σε πολυκατοικίες, χρησιμοποιείται συστοιχία αναλόγων συστημάτων EnerGas (π.χ. 2 Χ 41 kw, 3 X 30 kW, κ.ο.κ.) με ταυτόχρονη όδευση πτυσσόμενου καπναγωγού από συνθετικό υλικό μέσα από την υφιστάμενη καπνοδόχο (τα παραγόμενα καπναέρια από τη χαμηλή θερμοκρασία καύσης του νέου συστήματος θα δημιουργήσουν επικαθήσεις στην παλαιά, χτιστή καπνοδόχο εάν δεν τοποθετηθεί σε όλο το μήκος της ο νέος, συνθετικός καπναγωγός).

Η χρήση συστοιχίας μονάδων και όχι μίας μονάδας μεγαλύτερης ισχύος επιλέγεται για την εκμετάλλευση της δυνατότητας λειτουργίας στο μερικό φορτίο (έως και 20%) της κάθε μονάδας. Έτσι όταν η ζήτηση για θέρμανση αφορά ένα μόνο διαμέρισμα πολυκατοικίας με εγκατεστημένη ισχύ θερμαντικών σωμάτων, π.χ., 12 kW (όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι η ελάχιστη της μελέτης θέρμανσης, έστω 0 οC, και η θερμοκρασία προσαγωγής θερμαντικού μέσου είναι 80 οC – αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι υψηλότερη, έστω 7 οC, τότε η εγκατεστημένη ισχύς των θερμαντικών σωμάτων διαμορφώνεται στα 8 kW και η θερμοκρασία προσαγωγής θερμαντικού μέσου είναι 60 οC), υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας σε ανάλογη ισχύ, καθώς to 20% του φορτίου της 1 εκ των 3 μονάδων 30 kW είναι 6 kW, ενώ της μονάδας των 90 kW είναι 18 kW.

Με αυτόν τον τρόπο λύνεται μια για πάντα το Νο 1 πρόβλημα στη θέρμανση των πολυκατοικιών που διαθέτουν κοινόχρηστο σύστημα θέρμανσης με αυτονομία, που είναι οι πολύ υψηλές καταναλώσεις όταν η ζήτηση προέρχεται από ένα μόνο διαμέρισμα (απουσία ταυτοχρονισμού – υπερδιαστασιολόγηση στην πράξη έως και 1500%).

Compact Συστήματα για θέρμανση και στιγμιαία παραγωγή ΖΝΧ

Ακολουθήστε μας στα Social

Ξεκινήστε τώρα!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας τις απορίες σας

Έχετε ερωτήσεις;

Ώρες Εξυπηρέτησης

Δευτέρα – Παρασκευή, 

09.00 – 21.00