ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

  • Σε ό,τι αφορά στα συστήματα θέρμανσης επιχορηγείται η αντικατάσταση υφισταμένου ή η τοποθέτηση νέου συστήματος κεντρικής θέρμανσης –κοινόχρηστης (για πολυκατοικίες) ή ατομικής (μεμονωμένα διαμερίσματα/μονοκατοικίες)- μόνο όμως ως προς τα τμήματα της μονάδας παραγωγής θερμότητας (π.χ. σύστημα λέβητα/καυστήρα και εξοπλισμός λεβητοστασίου), του δικτύου διανομής της (σωληνώσεις μεταφοράς θερμαντικού μέσου) και της απαγωγής των καυσαερίων της. Δεν επιχορηγούνται οι εργασίες και ο εξοπλισμός τοποθέτησης τερματικών μονάδων εκπομπής θερμότητας, όπως τα θερμαντικά σώματα, οι σωληνώσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης ή τα fan coils.
  • Η κατηγοριοποίηση ως προς την ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη γίνεται ανάλογα με την ονομαστική ισχύ (θέρμανση), το φορτίο σχεδιασμού (ψύξη) και τον όγκο παροχής αέρα (μηχανικός εξαερισμός). 

Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται ατομικά ή κοινόχρηστα συστήματα που τροφοδοτούνται είτε από το δίκτυο Φυσικού Αερίου είτε από δεξαμενή ή συστοιχία φιαλών υγραερίου (όπου είτε δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο του ΦΑ είτε δεν υπάρχει επιθυμία σύνδεσης με αυτό).

Σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται τα πολύ οικονομικά σε κατανάλωση συστήματα με ξυλολέβητες, πυρηνολέβητες, λέβητες pellet και λέβητες θρυμμάτων ξύλου.

Διατίθενται σε ξεχωριστές συσκευές για τοποθέτηση σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας/μονοκατοικίας, αλλά και σε compact εκδόσεις για τοποθέτηση σε μεμονωμένο διαμέρισμα.

Η αισθητική παρέμβαση αλλά πάνω από όλα η αίσθηση της θαλπωρής και της συντροφιάς ενός τζακιού στο σπίτι είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε.

Στις σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης, τα παραδοσιακά «ανοικτά» τζάκια (απόδοση έως 25%) έχουν αντικατασταθεί με πιο σύνθετες μηχανολογικές κατασκευές κλειστού θαλάμου καύσης με υψηλή απόδοση (>70%), γνωστά ως «ενεργειακά».

Είναι μεγάλα κλιματιστικά και αποτελούν την πιο οικονομική στην κατανάλωση μορφή θέρμανσης από αυτές που καταναλώνουν αγοραζόμενη ενέργεια (ηλεκτρισμό, υγρά, στερεά ή αέρια καύσιμα) όταν μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασία παραγόμενου θερμαντικού μέσου στους 35 ⁰C (ενδοδαπέδια).

Η λειτουργία ψύξης που διαθέτουν επιπλέον, ως μεγάλα κλιματιστικά, καθιστούν την επιλογή τους ακόμη πιο συμφέρουσα, καθώς δεν απαιτείται επιπλέον κόστος και χώρος για τοποθέτηση τοπικών κλιματιστικών (αντλιών θερμότητας αέρα-αέρα διαιρούμενου τύπου).

Ίδια χαρακτηριστικά στη λειτουργία με την αντλία θερμότητας. Η βασική τους διαφορά είναι ότι η ενέργεια παράγεται από το δυναμικό της γης και απαιτείται ικανός χώρος στο οικόπεδο για τοποθέτηση γεωεναλλάκτη (οριζόντια ή κάθετα).

Εξ’ αιτίας των σχετικά σταθερών θερμοκρασιών στο υπέδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι οποίες υπολογίζονται σε διαφορά Δt ≈ ±10 °C από αυτές του εκάστοτε εξωτερικού περιβάλλοντος,  διατηρούν πολύ υψηλούς συντελεστές απόδοσης (COP/EER) καθ΄’ολη τη διάρκεια λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε μας στα Social

Ξεκινήστε τώρα!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας τις απορίες σας

Έχετε ερωτήσεις;

Ώρες Εξυπηρέτησης

Δευτέρα – Παρασκευή, 

09.00 – 21.00