Αφορά αντικατάσταση σε πόρτες και παράθυρα που βρίσκονται σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα. 

Δεν περιλαμβάνονται πόρτες εισόδου διαμερισμάτων που βρίσκονται σε επαφή με περίκλειστο κλιμακοστάσιο ούτε τοποθέτηση κουφωμάτων σε νέα ανοίγματα. 

Επιδοτούνται πόρτες και παράθυρα που το πλαίσιό τους μπορεί να είναι από αλουμίνιο, ξύλο ή συνθετικό υλικό (PVC) και το κεντρικό τους μέρος είτε από υαλοπίνακα είτε από πέτασμα (θερμομονωτικό panel τύπου “sandwich”).

Πρακτικά, για να  είναι ένα κούφωμα αλουμινίου επιλέξιμο πρέπει το πλαίσιό του να είναι κατασκευασμένο από προφίλ με θερμοδιακοπή (μονωτικό υλικό μέσα στο προφίλ) και να διαθέτει τουλάχιστον διπλό «ενεργειακό» υαλοπίνακα (με επίστρωση χαμηλής εκπεμπτικότητας “LowE”). 

Τα πλαίσια από ξύλο και PVC  είναι εκ του υλικού τους όχι τόσο θερμοδιαπερατά («κακοί αγωγοί θερμότητας», όπως μαθαίναμε στη Φυσική του σχολείου), οπότε δε χρειάζεται ειδική προσοχή σε αυτά ως προς την επιλεξιμότητά τους.

Όσο για τις πόρτες σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα που ενδεχομένως να διαθέτοουν πέτασμα (π.χ. πόρτα κουζίνας σε μπαλκόνι ή πόρτα εισόδου μονοκατοικίας ή μεμονωμένου διαμερίσματος «παλιάς» ποιλυκατοικίας, που δε διαθέτει «κλειστό» κλιμακοστάσιο), αυτό θα πρέπει να αποτελείται από πιστοποιημένο για τις θερμομονωτικές του ιδιότητες συνδυασμό υλικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κουφώματα με πλαίσιο από ξύλο ή PVC δεν μπορούν να εφαρμοστούν ως «χωνευτό» συρόμενο κούφωμα. 

Τέτοια δυνατότητα έχουν μόνο αυτά από πλαίσιο προφίλ αλουμινίου, αν και μια τέτοια λύση, δηλαδή η διατήρηση –έστω και βελτιωμένου- «χωνευτού» κουφώματος δεν προσφέρει ουσιαστική ενεργειακή αναβάθμιση.

 

Στην EnerSaving θα βρείτε πόρτες / παράθυρα με πλαίσιο από θερμοδιακοπτόμενο προφίλ αλουμινίου (μονωτικό υλικό μέσα στο προφίλ) και σώμα είτε από ενεργειακούς υαλοπίνακες (με επίστρωση χαμηλής εκπεμπτικότητας-“Low-E”) είτε από θερμομονωτικά panels («κουζινόπορτες», πόρτες εισόδου).

Τα συστήματα συνθετικού πλαισίου EnerPlast για πόρτες / παράθυρα καλύπτουν όλο το φάσμα προδιαγραφών μιας κατασκευής, επιτυγχάνοντας μηχανικές επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές των συστημάτων αλουμινίου.

Ακολουθήστε μας στα Social

Ξεκινήστε τώρα!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας τις απορίες σας

Έχετε ερωτήσεις;

Ώρες Εξυπηρέτησης

Δευτέρα – Παρασκευή, 

09.00 – 21.00

Είσαι Επαγγελματίας;